Etkinlik – G2B-SemaBelçika – Katretül Hayat Bayan Sitesi(Nisa Katre) كاتريتول الحياة
Radyo Dinleyici Sayısı: 85
  • G2B-SemaBelçika kullanıcısının profil fotoğrafı

    G2B-SemaBelçika

    11 saat 33 dakika önce

    “Zumera zumera..”

    Şeyh Abdulhalim Mahmud, Mısır’ın şeyhlerinden, Tunuslu 11 yaşında bir gençken Kuranı Kerim dersi almaya gidiyor başkentte. Şeyh efendinin ismi Mevlana Yusri, içeri girdiğinde bakıyor ciddi kalabalık var. Bir fırsat arıyor kendini arzetmek için, kalabalıktan dolayı fırsat bulamıyor. Diyor ben okumak için geldim, yerimiz yok diyor. Para vereceksin diyor o zaman, benim param yok ki diyor. Çıkıyor hurma ağacının yanına ağlayarak gidiyor orada uykuya dalıyor. Rüyasında Efendimizi görüyor, diyor anneme ne diyeceğim, ben Kuran okumaya geldim. Efendimiz diyor, geri dön, seni halkasına almasını söyle dedi. Nasıl olur beni almaz ki dedi, Efendimiz buyurdu ki ona söyle: zumera zumera.

    Geri dönüyor şeyhe diyor beni alacaksın. Hoca diyor yine mi geldin? Öğrenci diyor ben Rasulullah’ı gördüm, bana dedi ki git şeyhe söyle seni halkaya alsın, “zumera zumera”. Şeyh dedi gel gel, sen de katıl dedi. Öğrenci dedi, bana zumera zumera ne demek anlatmadan gelmem. Şeyh anlattı, seneler önce ben Efendimizi rüyamda görmüştüm, sormuştum

    “Ya Resulullah, Allah’ın yanında Kuran ehline ne verilir?”

    Efendimiz buyurdu: وَسٖيقَ الَّذٖينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ اِلَى الْجَنَّةِ زُمَراًؕ “onlar cennete zümreler halinde girecekler.”

    Biz şu anda bir halka içinde oturmuşuz, birçok yerden okuyoruz değil mi? İnşallah bizim temennimiz aramızda zayıf olanlar da bu zümreyle birlikte girecekler. Cennete topluluk haline girmek demek orada hesapsız girişe sebep. Allah bizi o zümreden eylesin.

    18/10/2024 Efendi hazretleri sabah dersi🌸

    Profil fotoğrafıProfil fotoğrafıProfil fotoğrafı +1 bunu beğendim

Arkadaşlar

Profil fotoğrafı
Yasmen kadar@goa
@yasmenkaderindia
Profil fotoğrafı
Firdevskaya
@firdevskaya
Profil fotoğrafı
CemileSALİHLİ
@cemilekartalsalihli
Profil fotoğrafı
Hülya SALİHLİ
@hulyayavuzsalihli
Profil fotoğrafı
Ilknurugursalihli
@ilknurugursalihli

Gruplar

Amediler grubunun logosu
Amediler
Herkese Açık Grup
hacklinkhacklinkhacklink