Etkinlik – Esra Belçika – Katretül Hayat Bayan Sitesi(Nisa Katre) كاتريتول الحياة
Radyo Dinleyici Sayısı: 30
  • Esra Belçika kullanıcısının profil fotoğrafı

    Esra Belçika

    3 hafta 6 gün önce

    ÜLKEMİZİN DEĞERLERİ 🌹

    Ardahan’ın Göle ilçesine 20 km mesafede bulunan Dedeşen köyünde yatmakta olan Şeyh Ahmedi Kebir ve Mehmedi Kebir kardeşlerin kabri şerifi.

    Kıbrıs harekatı

    Kıbrıs harekatına katılan ve savaş uçaklarının birinde yakıt bitmek üzereyken bir anda pilotun arkasında beliren ve “yakıt tamam devam et” diyen Ahmedi Kebir ile Mehmedi Kebir kardeşlere pilot “Siz kimsiniz? Savaştan sonra sizi ziyaret etmek isterim” demiş. Onlar da “biz Kars’ta (şimdi Ardahan) Dedeşen köyündeyiz. Kime sorsan gösterirler” buyurmuşlar.

    Tarihten kısa bilgi:

    Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran seferine çıktığı sırada (m.1514), o dönem köyün içindeki handa yaşayan Şeyh Ahmedi Kebir ve Şeyh Mehmedi Kebir isimli iki kardeş, orduyu misafir etmişler. Kardeşler fakir olmalarına rağmen askerlerin heybesini yiyeceklerle doldurup sefere uğurlamışlar. Yavuz Sultan Selim bu misafirperverlik karşısında yerleşim alanını Ahmedi Kebir ve Mehmedi Kebir kardeşlere bırakıp sefere devam etmiş. Yavuz Sultan Selim köyden ayrılırken de iki kardeşe köyde ilelebet huzurlu yaşamalarını dileyerek, köyün ismini Dedeşen koymuş. Yakın tarihte köylüler buraya kapalı türbe yaptılar, mezarlıkta da şeyhlerin ihvanı defnedili.

    Profil fotoğrafıProfil fotoğrafıProfil fotoğrafı +10 bunu beğendim
    2 Yorumlar

Arkadaşlar

Profil fotoğrafı
EskisehirHavva
@eskisehirberfin
Profil fotoğrafı
EskisehirTurkan
@eskisehirturkan
Profil fotoğrafı
Bursasevcan
@bursasevcan
Profil fotoğrafı
20 B Sevgisoyer
@sevgisoyer
Profil fotoğrafı
Sudegokce
@sudegokce

Gruplar

Amediler grubunun logosu
Amediler
Herkese Açık Grup
hacklinkhacklinkhacklink